Jogurt dal řízkům křehkost
Ústí nad Labem – Řízky pořádně naklepat, osolit, opepřit, vložit do jogurtové marinády a nechat uležet. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo, jako každý čtvrtek, podle čtenářů Ústeckého deníku.
Autor: DENÍK/Petr Sochůrek
1.4.2011 10:45
„Je to výborné. Na menu Ústeckého deníku mě právě zaujal řízek v jogurtu. Je to něco jiného než v klasickém trojobalu,“ řekl Roman Procházka.
„Jogurt řízek zkřehčil. Jinak jde o recept, který se běžně v českých domácnostech vaří. Jogurtový řízek bych zařadila do asijské kuchyně,“ řekla mistryně kulinářského umění Martina Hiřičová, se kterou čtenáři Ústeckého deníku vaří.
„Jogurtové řízky děláme doma, mám je rád. Jogurt udělá řízek takový jemnější, je krásně vláčný. Musím přiznat, že takhle dobře jsem se už v restauraci dlouho nenajedl,“ pochvaloval si další z hostů Jiří Novák.
„Určitě v kuchyni zaslouží pochvalu. Brambory s pórkem zdobené zeleným je vhodně zvolená příloha. Celé menu je dobře dochucené a hezky to na talíři vypadá,“ řekl Petr Malík.
Jako příloha k jogurtovému řízku se podávaly šťouchané brambory a jako čím dál častěji oblíbenou oblohu zvolil kuchařský tým restaurace rajče, okurku a zelí.
Během obědů se prodalo všech zhruba osmdesát připravovaných porcí.
Každý týden čtenáři Ústeckého deníku na webových stránkách usteckydenik.cz hlasují O nejlepší čtenářský recept. Ze tří soutěžních vyberou ten nejlepší.
Podle vítězného vaří následující čtvrtek kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu menu Ústeckého deníku.
To si mohou návštěvníci restaurace objednat k obědu a zhodnotit.
Nejúžasnější jogurtové řízky
Suroviny: 8 prsních kuřecích řízků, 1 velký hustý bílý jogurt, 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, další koření podle chuti.
Postup: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidala pálivé grilovací koření. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici uležet. Poté vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.
Věra Stříbrná
0 komentářů